RETROSPEKTIVA : NAŠ UREDNIK SA KUSTURICOM, KECMANOVIĆEM, STOJILJKOVIĆEM I JERGOVIĆEM

,,Beogradski kontrapunkt” je bio susret pisaca sa različitih meridijana i iz različitih kulturnih zona koji se održao tokom  09.-10. juna. Gosti pisci bili su: Peter Handke, Milovan Danojlić, Ju Hua, Frederik Begbede i Zahar Prilepin.Domaćini skupa pisaca koji se održao u Jugoslovenskoj kinoteci bili su Vladan Vukosavljević i Emir Kusturica.

                          

 Tadija Čaluković sa najvećim rediteljem u Evropi - Emirom Kusturicom                                                                                 ***

                                             
                                
DRUŽENJE UOČI NOĆI KNJIGE (16.06. od 17h do ponoći)

      Dejan Stojiljković, Tadija Čaluković i Vladimir Kecmanović predstavljaju knjigu              ''Nemanjići - u ime sina'' koja je poslednja knjiga trilogije o Stefanu Nemanji.

U knjižari  Delfi SKC-u održana je konferencija za novinare, na kojoj je najavljena prestojeća Noć knjige 16. juna koja će trajati od 17h do ponoći.  Na konferenciji je bilo reči  i o poslednjoj knjizi u trilogiji o Stefanu Nemanji, knjizi  ‘’Nemanjići – u ime sina’’ o kojoj su govorili naši eminentni pisci i autori Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović. Pričajući  o nastajanju knjige koja je za uzrast od 7-77 godina, kazali su ko im je sve pomogao dok su stvarali ovo delo (radeći u ‘’četiri ruke’’) od brojnih poznatih istoričara do Uroša Petrovića.
Čitajte, dodjite na Noć knjige i ne ustručavajte se da pazarite genijalnu trilogiju ‘’Nemanjići’’ koja će se uskoro prodavati u kutiji u kompletu (sve tri zajedno).

                                                             

                                                              ***
                              

Opširnije o  druženju sa Miljenkom


Коментари