ŽIVIMO U RIJALITIJU ILI KAKO SU JUTJUBERI NEZASLUŽENO POSTALI POPULARNI?

      WordPress.com

Žao mi je kada vidim da se svi globalno pretvaramo u jedan rijaliti šou program. Lepo je to Orvel još, onomad predvidjao. No, hajde da kažemo da i ako formalno na televiziji ne gledamo ove gluposti, nekako ste sve više prinudjeni na budete deo toga. Ako imate društvene mreže, ili pak čitate knjige, a pritom koristite i internet i povremeno udjete i na jutjub (da pustite omiljenu pesmu nekog rok benda, npr.), zapazite malo bolje situaciju na terenu.

Moram reći da poznajem jednu od trenutno najpopularnijih jutjuberki sa naše jutjub scene. I nimalo nisam ponosan na to.
Zašto je došlo do toga da nam deca i omladina odrastaju na savetima nekih malo hrabrijih omladinaca (njihovih vršnjkaka) koji su uzeli kameru u ruke i počeli da se snimaju i kače svoje videe.
Danas svako može biti jutjuber i snimajem svoje privatnosti kako primera radi, pere zube ili kako nosi protezu ulazi u taj deo koji se zove
rijaliti.
Nisu nas ni  Mark Zakerberg, ni Kevin Sistrom poštedeli tog ,,rijaliti užitka’’, pa tako odnedavno, i na Fejsbuku i Instagramu možete snimati uživo video, kako bilo šta radite, i na taj način na milione ljudi iz časa u čas, lagono ulazi u vašu privatnost.
Setimo se jutjuberke Zorranah i njene knjige koja je izazvala pravu pometnju na Sajmu knjiga 2015. i prikupila najveću gužvu, zatim poslednjeg sajma 2016. gde je Marija Žeželj, opet jutjuberka prikupila najveći broj zaludjenih devojčica oko Vulkanovog štanda.
Verujem da će uz moju veliku žalost niz biti nastavljen i za to je kriva izvesna Jana Dačović kojoj je najveća izdavačka kuća u regionu, objavila kalendar organizacije vremena.
Izgleda da to medju jutjuberima, već postaje praksa da napišu nešto i kad se pojave na Sajmu izazovu pravi haos.
Očekujem da i Jaserštajn ili Mudja sastave neku knjigu, jer zbog čega bi pisao samo ženski deo jutub scene. Ironičan sam, naravno...

Коментари